New in

Här är dom fina örngotten till mig och M samt tröjan med färgen mintgrön. Jag drog en chansning när jag beställde den och jag tycker nog att den gick hem. Me likey á la Carrie Bradshaw. Jag kan matcha den med både svarta och ljusa jeans vilket helt klart är en stor fördel. En positiv överraskning såhär på kvällskvisten!
Nu ska jag ta tag i dammsugning då jag vill att dammråttor och annat ska bort och att det ska vara rent och fint innan vi åker till Sundsvall. Därefter blir det till att börja packa lite smått samt vänta in M som är och spelar fotbollsmatch.


Inte världens bästa bild men den syns ju hyfsat i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Crybaby

Efter lite värdefull kvalitetstid nere på stan med min käraste sambo så har jag bestämt mig för att hänga ett tag i soffan med datorn på magen. Det kom en riktig störtskur förut vilket resulterade i att det blev kvavt i luften. Värmen som nu råder tillsammans med kvav luft är enligt mig aldrig trevligt. Allting blir liksom klibbigt och jag som har självlockigt hår och försöker att platta till det litegrann då och då, får fan för det då håret krullar sig som aldrig förr. Dagens i-landsproblem, men ja..
 
Ikväll ska jag och M gå upp till mina föräldrar med kissekatterna för att dom ska få äran att vara kattvakter i hela fyra dagar. Hurvida dom själva tycker att det är en ära eller inte får vara osagt. I alla fall så är grejen är så här. Jag har nästintill separationsångest. För två år sen åkte jag och M till Malaga i en vecka och jag ljuger inte när jag säger att jag grinade innan vi klev på tåget ner mot Stockholm och även ombord, av saknad. Då hade vi liksom inte ens lämnat stan..Blödig man är alltså.
 
Anledningen till att dom ska få vara hos mina föräldrar är hur som helst att vi ska tillbringa fyra dagar i Sundsvall i M's mamma och hennes sambos stuga. Riktigt mysigt så vi får hoppas att vädergudarna lyssnar på våra önskningar om fint väder! Det ska tydligen bli lite bad, grillning, mys och prat som väntar oss när vi kommer dit vilket låter väldigt trevligt i mina öron.
 
 
Pussel och Muffin ♥
 
 

 
 
 
 
 

Favvoplats

Här är det! Det som jag misstänker att jag har nämnt förut. Familjens alldeles egna smultronställe. Soludden. Det känns som att man kommer hem trots att man faktiskt åker bort. Nu i vuxen ålder så är det som att jag uppskattar det på ett annat sätt än när jag var en liten skitunge. Det är ett fint ställe att vara på sommar som vinter, i solsken som i regn. Här existerar inte stress.
 
Det är här jag har åkt roddbåt och gummibåt. Badat tills jag såg ut som ett russin. Suttit och ätit lunch på bryggan tillsammans med familj och grannar. Ramlat med cykeln på grusvägen och skrapat upp knäet så att jag nu i vuxen ålder har ett ärr där. Firat påsk och midsommar och dansat runt midsommarstången. Hjälpt till att dra kvistar och grenar från alla granar och träd som fälldes för några år sen, då hela gården såg ut som ett slagfält från andra världskriget. Tältat i ett gammalt sunkigt tält och blivit livrädd när pappa kastade kottar på det, i tron att det var en björn i antågande. Spenderat många nätter uppe på sovloftet som finns.
Helt enkelt njutit av att få vara där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Literature & longing

God förmiddag!
Här sitter jag vid köksbordet i mina sunkiga och urtvättade sovkläder, insvept i mitt täcke och dricker te. Inte helt fel såhär på förmiddagen tysch je. Mannen är ute på fisketur med sin pappa så jag är all by myself. I alla fall så har jag under morgonen och fram till nu suttit och haft mailkontakt med vad som känns som några 17652537 människor, en mer sanningsenlig siffra är dock fyra, angående litteratur som behövs inför skolstarten i September månad. För er som inte redan vet så pluggar jag till förskollärare och avslutade mitt första år av 3,5 för två månader sen, i Juni.
 
Trots att det är ganska länge kvar på sommaruppehållet så känns det som att det är lika bra att ta tag i vad som annars lätt skulle kunna skjutas upp. När alla böcker är inhandlade och klara så kan jag med gott samvete sitta på röven, njuta och tagga till inför höstterminen 2013. Jag trodde aldrig att jag skulle kläcka en sån här kommentar men jag känner faktiskt en liten längtan efter att börja plugga igen. Det ska bli himla fint att komma igång! Jag brukar annars kunna vara klagar'n nummer 1 över diverse saker men icke.
 
 
 
 
 
 

Skincare

Nyss hemkommen från stan och min fina vän Mia.Trots att Storsjöyran är över för i år är det fortfarande ganska saftigt med folk kvar i stan. Främst från vårt grannland Norge. Men det dröjer nog inte länge förrän gatorna nästintill ekar tomma och man kan gå igenom stan på 10 minuter utan att människor framför en stannar upp så man går in i någon. Då vet man att semestrarna är slut och hösten är inom räckhåll.
 
Hur som haver så fick jag med mig två produkter från märket Dermalogica hem. En ansiktstvätt som skummar i händerna samt en fuktkräm. Då jag har väldigt fet hy och lätt får massa plitor i ansiktet så blev jag rekommenderad Dermalogicas produkter och dom har fungerat jättebra på mig. Känns väldigt fräscht i ansiktet efter användning och det stramar inte åt som med andra produkter. Dessa kostar dock några hundralappar var, men även trots det så tycker jag själv att det är det väl värt pengarna. Det ska också noteras att dom är väldigt dryga och därmed så räcker dom länge. Helt klart ett tips från mig till er!
 
 
 

Things that matters

Ända sedan jag och min lillebror var små så har vi varje sommar åkt till två ställen. Sommarstugan som ligger cirka 5 mil utanför Göteborg i den lilla pittoreska tätorten som heter Frillesås och är allmänt fantastiskt. Sen till sommarstugan som ligger runt 2 mil hemifrån, på Soludden. Solen som värmer skönt, kaffelukten som sipprar in i sovrummet på morgonen, det gröna sköna gräset, den mjuka sanden mellan tårna och saltvattnet nere i Torstensvik är bara några av alla fina minnen som har satt sig på näthinnan och som jag blir glad av att tänka på.
 
En vän sa en gång till mig att "Jag fattar inte varför du hellre åker bort än stannar i stan och går på krogen med oss". Jo, för att det är sånt jag verkligen uppskattar och tycker om. För att det är något som jag mår bra av. För att det är skönt att komma bort från just samma gamla stad och alla måsten som förekommer på ett eller annat sätt. För att det är skönt att vakna på morgonen och se något annat än dom gamla vanliga tapeterna som man alltid ser. För att kunna varva ner, andas ut och njuta av tillvaron utan en massa trafik precis utanför dörren.
 
Alla är vi olika. Vitsen med detta inlägg är att påpeka vikten av att våga göra det man känner för och vill trots andras åsikter gällande vad det nu är. Våga säga både ja och nej. Då växer man som människa. Att strunta i onödiga kommentarer. Gå den väg som man själv mår bra av. Det är det viktigaste!
 
 
 
 
 
 
 

A trip down memory lane

Gårdagskvällen spenderades med min bästa vän Thea. Vi satt ute i gräset på en filt, mös på och pratade. Hon berättade bland annat att hon hade börjat läsa igenom sina gamla dagböcker från förr. I och med att jag själv också skrev dagbok när jag var yngre så tog jag idag och gick upp till den fina villan där jag har växt upp och hämtade min egen gamla dagbok. De närmaste timmarna efteråt låg jag ute på gräsmattan och värmen i en bikini och läste om mitt förflutna. Alltså herrejävlar vilka flashbacks! Det blev både skratt, stora och breda leenden och några tårar i ögonen. Hästar, kompisar och killar verkar var det som verkligen dominerade min vardag. Mycket har man varit med om i sina dagar kan man väl sammanfatta det som. Både bra och mindre bra saker. Så himla roligt att se tillbaka i tiden som har flugit förbi. Det var en hel del som jag totalt har glömt bort. Eller förträngt. Något klockrent som jag läste var just detta som jag även tog upp igår, mina sömnproblem. Dessa problem löste jag förr med att lyssna på sagoband när det var dags för sängen. Det är kanske något som jag borde fortsätta med? Dock kanske inte Allla vi barn i Bullerbyn utan något annat...mer spännande.
 
 

Klick klick!

För några dagar sedan klickade jag hem två himla söta örngott till mig och M samt en tröja i färgen mintgrön. I och med att jag mest bara har svarta, vita och grå kläder så jag tänkte vara lite wild & crazy och prova något som sticker ut litegrann. Jag hoppas och ber för att den är lika fin som den ser ut på bilden. Det brukar ju kunna vara så att kläderna sitter och ser bra ut på modellen som bär dom, men sen när dom väl kommer hem i brevlådan och man testar så ser det inte alls lika bra. Det har ju hänt både en och annan gång och det är fasen alltid lika segt att ta tummen ur och skicka tillbaka dom. Keep your fingers crossed.
 
 
 
 

Konsten att somna

Tjosan!
När jag var liten hade jag jättesvårt att sova. Jag låg och snurrade med usen tankar i huvudet om diverse saker. Sen kom jag in i tonåren och kunde sova till 12-13 tiden utan problem. Vissa av er kanske vet hur det funkar med det där? I alla fall så har jag på senaste tiden inte kunnat sova överhuvudtaget. Jag kan lätt ligga vaken till 06 tiden på morgonen. Då har solen gått upp och lyser igenom gardinerna och fåglarna börjar vakna. Det spelar ingen roll om jag läser innan jag ska sova, för det går inte. Frustrerande med stort F! Jobbigt om det fortsätter såhär när studentlivet börjar igen. Det är inte direkt så att det finns mycket tid till att ta pauser då. Anyway, kanske ett tråkigt och ointressant inlägg men bloggen är ju till för att skriva av sig så det blev så ändå. Om det är någon därute som har ett tips eller två så är dom hjärtligt välkomna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt sagolikt

Nyss hemkommen från Kramfors och oj så trött och varm jag är! Där var det så vitt jag vet runt 28 grader och det känns kan jag säga. Både fysiskt och psykiskt. Känner mig lite yr och dåsig. Dagen i Kramfors har hur som haver varit helt fantastisk! För det första är kvalitetstid med familjen oerhört viktig för mig. I och med att jag inte bor hemma längre gör att tiden man har tillsammans blir så mycket mer värd. Jag uppskattar den helt klart på ett annat sätt än när jag bodde hemma.
Till tonerna av Elvis gick det ganska snabbt att åka dit då det inte alls var mycket trafik trots semestertiderna som råder. Väl framme så blev det ett besök på stallbacken för lite gos och prat. Vi klämde också i oss lite lunch.
Loppet då? Jaaa, liksom jag nämnde så var det verkligen en nagelbitare utan dess like. Hon springer så lätt och fint och det syns verkligen att varje steg tar något enormt för henne. Det är hur häftigt som helst att se. Trots bästa sluttiden av alla hästar i loppet så var hon en halv noslängd från att vinna. Det sved lite men vad fan, det är klockrent ändå i denna värme. Vi är grymt stolta över lilla damen!
Lite bilder från min dag ska jag givetvis bjuda på och dessa får också avsluta detta inlägg.
 
On the road again med pappa och lillebror
 
Kaffe på morgonen är en självklarhet
 
Vackra Norrland
 
Vackra Norrland
 
Lite frukost/lunch i värmen
 
Ett stycke travbana
 
Vår duktiga snelhest Tessan Palema med tränare och ägare
 
Att bli duschad är gött!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Take it easy Lady...

God morgon!
Idag är jag uppe med tuppen. Har sovit hyfsat gott fram tills att det vid 6-tiden imorse ringer på dörren. Både jag och M tittar på varandra som frågetecken och han går upp och kikar genom titthålet. Där utanför hänger, smått ligger en kvinna. Jättefull. Hon går sedan upp på alla våningar och drar i dörrar samt ringer på. Hon går även ut och in i trapphuset vilket gör det svårt att somna om eftersom att vi bor på bottenvåningen så ytterdörren hörs ju onekligen en hel del. Till sist känner jag att det enda rätta egentligen är att ringa till polisen och be dom hämta upp henne så att hon får sova ruset av sig i en riktig säng och inte i ett trapphus. Dom kommer 40 minuter senare och pratar lite med henne men bedömmer att hon kan klara sig själv då hon hunnit nyktra till litegrann vilket ju är bra.
Tycker att det är smått tragiskt att se en medelålders kvinna så full så att hon har svårt att gå och stå. Men samtidigt vet man ju aldrig anledningen bakom det hela så man ska nog inte vara så snabb med att döma någon.
Lite drama drama såhär på morgonkvisten helt enkelt.
 
Anledningen till att jag för en gångs skull är uppe med tuppen är att jag, min lillebror och min kära pappa ska åka till Kramfors och se min mammas travhäst, Tessan Palema, springa ett lopp. Kände att det var väl värt att kliva upp för. Så nu har jag bryggt kaffe att ha med på vägen så jag vaknar till ordentligt för det lär bli en nagelbitare. Som alltid.
 
 
5 Tessan Palema till ledningen efter 400 m. Drog undan i slutsvängen och gick undan till en smått överlägsen seger. Mycket bra. (Bild lånad från Travsport.se)

Lasting friendship

Utanför fönstret lyser solen och jag sitter inomhus med en rejäl huvudvärk och tycker synd om mig själv. Känner mig seg och slut. Vi kan väl säga som så att så går det när man inte tar det lugnt och att jag bara har mig själv att skylla. Well done. Inte. Gårddagen var trots mitt otroligt kassa omdöme himla rolig och trevlig! Sjukt härligt att dra ihop ett litet gäng och bara hänga. Särskilt på sommaren när man exempelvis inte måste trängas inne, inte vara orolig över att störa grannarna med musiken man spelar och att man kan sitta ute till sent på kvällen utan att frysa. Det är fasen något speciellt och magiskt med denna fantastiska årstid. Det blev mycket prat och skratt tillsammans. Vi konstaterade att även om vi kanske inte ses superofta så känns det ändå inte konstigt eller stelt när vi väl träffas. Man har liksom ändå tusen saker att prata om. Det är äkta.
 

”Good friends must not always be together; It is the feeling of oneness when distant that proves a lasting friendship.” -Susan P. Schultz

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Time for some coffee

Som det ser ut just nu så levererar Östersund verkligen vädermässigt! Solen skiner och termometern som i och för sig sitter fast i direkt solsken visar faktiskt på 30 grader. Och varmare lär det förhoppningsvis bli då klockan ändå inte är så mycket ännu. Det vore ju helt underbart då jag och en studiekompis till mig tänkte ses ikväll för lite vin, eventuellt middag och sen en tur ner på stråket vid hamnen. Så håll era tummar och tår för det tänker i alla fall jag göra.
 
Alldeles snart ska jag börja min vandring ner mot staden och min vän Josse för en fika. Både hon och jag är riktiga små kaffemonster så det kommer nog bli en, två, ja kanske till och med tre koppar vardera. Då kan man ju tycka att det är tur att kopparna på fiket är ganska små. Ha en fin dag!
 
Denna fina tavla pryder vårt kök och ja, den passar ju faktiskt utmärkt där.
 
 
 
 

Ångest

Ångesten som uppstår när man kollar på klockan och den visar 14.00. M väckte mig imorse vid 07.30 med att säga att säga det han alltid säger när han ska väcka mig.
- Waky waky! i en för mig hög och extremt jobbig ton. Varför han alltid säger det på engelska har jag ännu inte listat ut men det har blivit en grej helt enkelt.
- Jaaa...snart, svarar jag för det mesta med en grötig och nyvaken röst. Han nöjer sig med det trots att både han och jag vet att jag inte kommer att kliva upp den närmaste tiden.
Vid 10.30 åker han iväg med sin pappa och fiskar och då är jag ändå konstigt nog vaken och även fullt kapabel att kliva upp.
Tror ni att jag går upp efter det att han har åkt iväg? Givetvis inte.
- Jag ligger kvar en stund och vilar och sen går jag upp, hinner fara genom mitt huvud innan jag tydligen somnar om och vaknar vid 14.00 av att en av fastighetsskötarna kör en jävla gräsklippare utanför vårt fönster. Hela dagen känns förstörd. Typ.
 
Summa summarum är att jag antingen måste hitta någon frivillig själ som tar tag och drar upp mig varje morgon eller att ta den enklaste vägen, gå och lägga mig tidigare på kvällarna. Tåls att tänkas på.

Något som för övrigt måste noteras idag är att solen äntligen valt att kika fram vilken betyder att nu jeklar får man passa på att gå ut. Ha en bra dag!
 
 
 
 
 

Slö söndag

Som den lilla nörd jag är så sitter jag just nu nedbäddad i soffa med täcke och hela faderullan och kikar på Sveriges fotbollsdamer som spelar kvartfinal mot Island idag. Spännande kan jag inte säga att det är då det står 4-0 till de svenska damerna, men som sagt så bor det en liten nörd inom mig som inte vill något annat än att kolla.
Senare idag hoppas jag kunna dra med mig en vän ut på en kvällspromenad. Känner att det vore himla trevligt och framförallt skönt att komma ut och andas lite frisk luft! I och med det kassa vädret på senaste tiden så har inte viljan att gå ut funnits. Överhuvudtaget.
 
Avslutar med att bjuda på lite bilder från igår när vi var ute på "landet" och firade M's moster.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra lördag

Gårdagen bjöd inte på några större ovationer. Det var dåligt väder i form av spöregn, inte helt otippat kanske. Jag tycker synd om alla som valde att gå ner på stråket ändå. Storsjöyran, som är en festival som äger rum här i Östersund varje år startar alltid med krogstråket och det inleddes alltså igår.
Min kväll var dock mysig ändå då det blev ett glas vin och ett Glee maraton tillsammans med M. Jag somnade nog runt 02.00 tiden vilket resulterade i en låååång sovmorgon för oss båda. Inte helt fel! Den kanske hjälpte mig att ta tag i disken som har legat sen igår efter vår tacosmiddag. Tanken var att jag skulle hinna med att dammsuga idag också men det kommer inte att hinnas för snart bär det av till Brunflo och födelsedagsmiddag för M's moster. Det blir nog en hel del gos också med den lilla hundvalpen som hans mormor och morfar har köpt nyligen. Himla go liten tjej!

 
Nu ska jag försöka kleta på lite smink och fortsätta att kika på ÖFK som spelar mot Falkenberg idag. Ha en fin lördag!
 
 
 
 
 
 
 

You, my everything

Som jag älskar dig! Du betyder allt ♥
 
 
 
 
 
 

Mysdag

Dagen idag har spenderats på stan tillsammans med finaste sambon. Eftersom vi vaknade så sent som 12.45 idag så åkte vi ner och käkade lite lunch, kikade på folket som rörde sig runt omkring i Mittpunkten samt drack en chailatte. Jag älskar att M har semester. Nu får jag ha honom hemma hela dagarna och inte bara efter fyra på eftermiddagen då han slutar jobba.
Jag kanske också ska berätta att jag, i juni, avslutade mitt första år av 3,5 på förskollärarutbildningen som jag pluggar på distans. I och med detta är jag oftast hemma under dagarna med böcker och uppgifter och det känns ju onekligen lite ensamt ibland. Därför vill jag ta tillvara på dessa semesterdagar tillsammans med honom och bara mysa.
 
Nu ser och hör jag att regnet öser ner utanför vårt somrumsfönster. Lite småmysigt sådär måste jag nog säga. Planen var dock en kvällspromenad efter middagen men nu får vi får se vad kvällen har att bjuda på istället. Det visar sig helt enkelt.
 
  
 

 
 
 
 
 
 
 

Kom tillbaka tack!

Utanför vårt fönster blåser det isiga vindar från alla håll och kanter. Att vi bor ett par meter från Storsjön kanske gör sitt till också att det är blåser kallt. Vart tog egentligen sommaren och värmen vägen?
Under tiden den vägrar visa sig far mina tankar och dagdrömmar mot Göteborgstrakterna där jag och familjen brukade ha semster i sommarstugan som ligger där. Sol, bad och allmänt mys stod oftast på schemat. Jag fascinerades också av att det mesta, såsom blommor, körsbär och jordgubbar alltid hade mognat och vuxit medan allt här hemma inte ens hade kommit halvvägs. Fina tider det! Ibland önskar man att man kunde hoppa in i sin tidsmaskin och återuppleva dessa småsaker som ändå har satt sig på näthinnan.
 
Sol, värme och bad i Alanya 2010. Bra liv.
 
Avslutar detta inlägg med att säga att det finns en himla trevlig tjej som jag har följt länge nu. Hon har inte bara en bra och intressant blogg utan kan också hjälpa till att göra headers. Hon har gjort min och hon heter Nellie. Klicker er in till henne om ni vill ha hjälp med er header eller bara känner för trevlig läsning!
 
 

Finally!

Så var jag redo då! Efter x antal timmar med fixande och trixande med koder och siffror hit och dit har jag äntligen fått till något som är användbart som bloggdesign. Det är ju fasen som en stor djungel av bokstäver och siffror som snurrar framför ögonen på en när man sitter och ska få till något, men se så bra det gick tillslut.

I och med att klockan har seglat iväg en hel del så tänker jag nu belöna mig med att gå och lägga mig bredvid M och läsa en stund ur boken jag nu håller på med, nämligen När Lucy Sullivan skulle gifta sig, av Marian Keys som by the way är en himla bra författare. Läs, läs och läs hennes böcker. Nu slänger jag in handduken för idag!
 
 
 
RSS 2.0