Ouch!

Aj aj aj.. Igår slog jag i min stackars fot i vårt vardagsrumsbord så in i helvete jävla hårt att det nu har blivit en svullen knöl som är stenhård och lila. Inte kul. Inte kul.
Smärtan känns dock något bättre idag. Jag kan i alla fall gå vilket ju onekligen är en fördel. Att gå är däremot något som jag inte kunde igår utan att halta som en annan Halta Lotta från Emil i Lönneberga. Men men, karma's a bitch är allt jag säger. Men det är en helt annan historia.
Så nu vet ni det här. Nu kan ni skriva upp det i dagboken liksom. Som ni har undrat, eller hur?, säger jag med glimten i ögat.
 
Nu tänker jag ta mig en dusch och sen en kopp kaffe. Funderar också på att kika igenom lite uppgifter från studiehandledningarna som jag äntligen kunde skriva ut igår! Så tack för det. Kanske att jag börjar att läsa någon bok också. Efter min smygtitt på uppgifterna igår så kan jag lova er att det absolut inte gör någonting om jag börjar i god tid med dessa. Svetten rinner som i princip redan nu.
 
Ikväll väntar stugan på oss. Jag har dock hört att det ska vara dåligt väder i helgen, men vi får helt enkelt göra det bästa av det. Att gosa ihop sig i soffan med de människor man tycker så himla mycket om kan aldrig bli fel.
 
 Klart att jag måste bjuda på en bild på fossingen också. Hur äckligt det än må vara.
 
 
 
 
 
 
 

Love of my life

Ikväll tog mannen i mitt liv med mig på en middag down town. På en torsdag, bara så där. Vardagslyx minst sagt. Valet föll på ett ställe som heter Bashiras Kitchen. Vi blev tipsade om stället av M's pappa som sa att maten och priserna tydligen skulle vara väldigt bra där. Detta kan jag härmed också intyga då det var perfekt på alla sätt och vis. Sammanfattningsvis så har vår kväll varit så mysig och härlig!
 
Jag tycker att det är rätt fantastiskt att det fortfarande kan pirra till i min mage, att jag fortfarande kan bli generad när han säger något gulligt och att jag fortfarande ibland kan bli lite smått nervös för att göra bort mig inför honom. Detta efter hela 3 år tillsammans. Det är fasen kärlek det.
 
Jag älskar dig mitt hjärta ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Registration required

Nu har jag äntligen registrerat mig på kurserna som vi ska läsa nu till hösten 2013. Det känns lite konstigt men också himla roligt såklart. Förhoppningsvis så kan man under dagen komma åt den där förbaskade studiehandledningen som jag har suktat efter. Där står nämligen alla seminarium, examinationer och inlämningsuppgifter vi ska ha och när dessa ska äga rum. Så det vore ju onekligen skönt om man kunde få ta sig en titt innan det bär av till Härnösand igen. Så jag håller tummar och tår för att det ska dyka upp under dagen helt enkelt.
 
Annars då? Jag liger i sängen och lyssnar på regnet som droppar utanför. Hoppas verkligen att vädret blir bättre då jag, M och katterna tillsammans med mina föräldrar drar till stugan över helgen. Då skulle man som väldigt gärna vilja att finvärje' visar sig från sin bästa sida. Please?
Nu är det nog hög tid att masa sig upp ur sängen och värmen. Sen blir det en välbehövlig dusch och en kopp te!
 
 
 
 
 

Den tjugoåttonde augusti

Jag sitter för tillfället vid köksbordet med en katt i knäet och kikar ut genom fönstret. Idag är det verkligen höstväder i luften. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är lite galet hur snabbt vädret kan skifta. Igår-strålande sol och varmt, idag-höstväder och kyligt.
I sann höstanda och för att mysa till det har jag tänt lite doftljus, så nu luktar lägenheten minsann mumma!
 
För en liten stund sedan blev jag precis klar för en mysdag på staden med min fina vän Josephine. Platta hår och kleta på lite smink, det är allt som behövs idag. Så nu ser jag ut som en människa igen. Planen är lite lunch och surr. Det ett tag sedan vi sågs så vi har nog det vi gör i pratväg. Ibland hinner det hända mysche på bara några få dagar. Josse är en av få som vänskapen har hållit med genom åren. Vi gick i samma klass från 1:an till 6:an så det är onekligen bra många år. Riktigt roligt! Dessutom många roliga minnen från förr vilket är betydelsefullt.
 
 Vi två back in the days! 
 
 
 
 
 
 
 

Hair and litterature

Imorse var jag uppe med tuppen för att äntligen åka och ta hand om risbusken på mitt huvud. Bli kvitt utväxten och de slitna topparna. Helt enkelt fräscha upp det rejält!
Jag har gått till samma frisör i några år nu och enligt mig är det världens bästa frisör. Hon vet vad jag passar i, hur jag vill ha det, hon kommer med olika förslag och säger vad hon tycker. Det är något jag uppskattar. Varje gång jag är där svischar tiden förbi för att vi har så mycket att prata om. Då ska det även tilläggas att jag brukar spendera runt 3 timmar där. Jag trivs med andra ord som fisken i vattnet hos henne!
 
Efter min lilla makeover så har jag fram tills nu suttit ute i gräset hos mamma och pappa och läst litteratur. I och med att mannen i huset ska iväg på fotbollsmatch om en stund så jag fortsätter nog och läsa lite till. Då har jag i alla fall tagit mig igenom en bok av en hel del. Åh, jag känner verkligen peppen nu och på måndag bär det iväg till Hörnösand. 
 
Min dag i bilder
 
 
 
 
 
 

Heldag

Idag har det liksom rubriken avslöjar, blivit en riktig heldag med bästa vännen Thea. Hon och hennes sambo har äntligen kommit hem från sin semester vilket jag tycker är ytterst trevligt! Vi har hunnit med en lunch/fika samt lite shopping på staden. Med mig hem i två kassar fick jag en efterlängtad ljus jeansskjorta, två små korgar till badrummet och sist men inte minst ett stilrent och snyggt tidningsställ. Korgarna och tidningsstället kommer från Village som fortfarande har 70% rea på sina saker så det hela gick på 116 kr. Riktiga kap skulle jag vilja säga. Nöjd tjej!
 
Dagen slutar dock inte där. Senare ikväll är planen lite Idol och en välbehövlig promenad med stegräknare och allt! Ajjemän, nu drar vi minsann igång på riktigt. Det är onekligen en stor fördel att vi bor nära varandra. Det är liksom bara att slå en pling och sedan mötas upp.
Summa summarum- Bra dag!
 

En gammal goding från förr ♥

 

Hela Sverige bakar 2013?

Njae, kanske inte ändå. Men här är i alla fall resultatet av min morgonbakning. Jag själv får väl ändå ta och säga att jag är ganska nöjd. Jag är i vanliga fall en riktig katastrof i köket ska ni veta. Vi klickar helt enkelt inte. Så detta är med andra ett stort steg framåt i utveckligen! Jag har verkligen tur som har träffat världens bästa kille som ändå tycker att det är helt okej att stå för middagar och annat.
 
Nu kunde jag och köket för ovanlighetens skull ändå samarbeta vilket definitivt känns som ett fall framåt!
Det är ju faktiskt nästan så att man får lust att prova att baka något annat för skoj skull måste jag erkänna. Övning ger färdighet heter det visst. Who knows, det kanske blir en annan kaka nästa helg?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En bit av framtiden

Titta hörrni! Här nedan ser ni mitt och M's framtida kök om jag får bestämma. Kärlek vid första ögonkastet tror jag bestämt att det var. Här kan jag verkligen se oss två i framtiden. Om vi hade bott i en bostadsrätt just nu så hade det minsann blivit en stor renovering illa kvickt, det kan jag lova er! Men tyvärr gör vi ju inte det ännu. Men som de säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
 
Nu ska jag kliva upp, brygga kaffe och sedan ställa mig i vårt nuvarande lilla kök och baka kärleksmums.
Ha en trevlig morgon! 
 
 
 
 

Hello sunshine!

Jisses vad varmt och soligt det är ute! Riktigt härligt och riktigt passande väder då jag ska ut på en promenad senare ikväll. Mannen kommer att åka bort och fiska med pappan sin så jag passar på att ta mig ut då. Jag har införskaffat mig en stegräknare som en liten motivation, så den måste ju onekligen invigas.
 
I övrigt så har dagen hittills spenderats på staden med just mannen min. Lite lunch/fika har det blivit. När vi väl hittade ett bord vill säga. Man kan väl uttrycka det så att det var ganska många fler som hade samma plan som vi. Med andra ord, smockfullt med människor!
Nere på stortorget så var det ett gäng modiga killar och tjejer som hoppade upp och ner på en stor ramp med sina skotrar och crossmotorcyklar. Denna show drog säkerligen också lite folk. Lagomt farligt sådär.
 
Nu ska vi, som de trogna supportrar vi är, följa ÖFK mot GAIS. Nu måste ÖFK börja vinna lite så de slipper kvala för att få vara kvar i Superettan även nästa säsong. Heja heja!
 
 
 
 
 
 
 
 

Cloudberry

Gårdagens kväll bjöd på en riktigt överraskning för min del. När M kom hem berättade han för mig att vi hade fått sylt från hans pappa med sambo. Spännande va? Därefter ville han i alla fall att jag skulle gissa vilken sylt det var. Eftersom att det finns ungefär 987667 sorters olika sylter ute i världen så gissade jag då¨givetvis på de vanligaste sorterna. Hallon, jordgubb, lingon och så vidare. När alla dessa fick ett nej så anade jag dock vad som komma skulle.
 
Min spontana reaktion var "Om det är hjortronsylt så klär jag av mig naken och springer runt hela lägenheten!". Och ja, visst var det hjortronsylt. Jag kan tillägga redan nu att jag inte sprang runt i lägenheten naken.
Hur som haver så är hjortron fasen något av det godaste som finns. Glass och varma hjortron- finns det något bättre eller? Dock är de väldigt dyra om man ska köpa dem så därför har det heller inte blivit några för oss. Tills nu. Åh, lycklig tjej 89!
 
 
 
 

En torsdag

Här hemma är det jag och två katter för närvarande. Minst sagt mys. Speciellt när en viss Muffin kryper upp i knäet, trampar runt några gånger, lägger sig tillrätta och sen placerar sin lilla ulliga tass i min hand. Jag smälte lite lätt kan man väl säga.
 
Dagen kommer inte att bjuda på något speciellt. Förhoppningsvis en promenad med mamma ikväll om jag lyckas locka ut henne. Vi två skulle behövt ha varit uppe på kyrkogården och fixat till lite på min morfars grav nu innan det blir för hårt i marken. Det ser så sorgligt och dystert ut när det inte finns några blommor eller något annat färgglatt där. Typ om att ingen bryr sig längre. Så det blir nog mitt mission idag. Att locka ut mor min på en tur.
 
Nu ska väl jag fortsätta att sippa på mitt te med Muffin i mitt knä.
 
 
Lite lätt suddigt men what to do?
.
 
 
 
 
 

Kick ass play

När jag gick i femte klass så hade vi lektioner och undervisning om Gustav Vasa. Detta var något som jag och fyra av mina kompisar fastnade för lite extra av någon anledning. Såhär i efterhand är det ingen som riktigt vet varför. Men hursom så bestämde vi oss för att göra en pjäs till vad vi kallade Fredagskul. Det var precis som det låter, något roligt som någon eller några ville hitta på.
 
Vi började alltså läsa på och skriva lite scener och repliker. Vi delade upp rollerna mellan varandra. Vi kom överens om vem som skulle fixa vad och alla var nöjda och glada med vad vi hade åstadkommit. När fredagen närmade sig minns jag att vi började bli rejält nervösa. Vi själva tyckte liksom att pjäsen var skitbra på alla sätt och vis, men det var ju svårt att veta vad resterande klassen tyckte.
Vad gäller framförandet tycker jag mig minnas att de och vår lärare tyckte att det var en ganska rolig grej vi hade kommit på ändå! Vi var i alla fall nöjda efteråt och det firades också på något sätt tror jag.
 
Hur ploppade detta ämne upp i mitt huvud helt plötsligt då?
Jo, igår när jag var uppe hos mina föräldrar tog de helt sonika fram det gamla manuset som vi alla fick med oss hem för att träna med. Så roligt att läsa igenom! Och det sjuka är att jag kan se det framför mig. Hur allt såg ut och var iordningsställt och vem som gjorde och sa vad. Ljuva minnen helt klart!
 
 
 
 
 
 
 

Can't wait

Jag kan inte med ord uttrycka hur mycket jag ser fram emot att börja plugga igen! Att kicka igång termin 3. Att ta tag i allt som komma skall. Att lyssna på föreläsningar. Att skriva klart uppsatser och andra uppgifter. Att diskutera med studiegruppen.
Hade det varit för några år sedan hade jag aldrig någonsin kläckt ur mig dessa tankar och kommentarer, så jag är själv lite överraskad av hur taggad jag faktiskt är.
 
Det enda som jag redan nu vet kommer att bli aningens jobbigt är dessa inneveckor då jag kommer att befinna mig i Härnösand och M är kvar här hemma. Men vi har ju trots allt överlevt hela det första  läsåret, så det ska väl nog gå bra.
 
Bästa studiegruppen. Minus tre pers.
 
 
 

A new week

Ny vecka, nya tag. Så känns det och så är det väl också antar jag. Jag inleder i alla fall denna vecka och dag, om än lite sent, med en kopp kaffe och macka i våra nya tillskott i porslinsväg. Himla mysigt om jag får säga det själv.
Ute lyser solen och termometern visar att det för tillfället är 30 grader i solen. Det trodde man verkligen inte igår! Visst var det ganska varma vindar, men samtidigt så var det både grått och mulet och jag började till och med få riktiga höstkänslor. Men icke, så det är en positiv överraskning.
 
Ikväll ska mina nya träningskläder invigas och det ska promeneras i rask takt. Antingen själv eller tillsammans med M eller mamma. Det beror ju som på vem jag kan övertala att hänga med mig. Annars får det bli solo med någon bra musik i öronen vilket säkerligen fungerar lika bra! Jag är i alla fall peppad vilket definitivt är ett fall framåt.
Wish me luck!
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsporr

Min porr- Tidningar med massor av tips och idéer på hur man kan fixa till och inreda. Med den i min ägo så slänger jag in handduken för dagen med spännande kvällsläsning. 
 
Nighty night! 
 
 
 

Helgen

I fredags tog jag sambo och katter, stuvade in de i en bil och åkte ut till stugan och landet för en helg där. I veckan har jag känt att det inte skulle vara helt fel att vistas ute i lugnet några dagar. Och solen visade det sig också. Dessutom kunde Pussel vara ute för kanske sista gången i år. Sen blir det nog eventuellt för blött och kallt för de små tassarna. 
 
I lördags stod en bouleomgång på schemat. Jag själv valde att stå vid sidan av och dela med mig av mina värdefulla råd och tips vad gäller boulespel. Eller kanske inte. Eller ja, jag stod vid sidan av men kanske inte av den anledningen. Boulespel på området är för övrigt en riktigt fin tradition som startade för några år sedan av en man. Han avled dock för ett par år sedan men boulespelet lever vidare och är nu även döpt efter honom. J.N Memorial. Fint. 
 
På kvällskvisten bjöds det på kräftor för mig och surströmming för övriga. Jag har visserligen aldrig smakat surströmming, men med den lukten i näsan blir jag helt ärligt inte överdrivet sugen heller. Så det fick helt enkelt bli kräftor istället. Summa summarum är att det har varit en himla trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här med träning...

Jag har försökt få igång någon sorts träning x antal gånger och ett tag, för många år sedan, gick det faktiskt över förväntan. Tills gymmet gick i konkurs. En tappad motivation resulterade i att jag helt enkelt struntade i det. Dock bestämde jag och en kompis oss för att nu jeklarn's var det på'tt igen. Det gick bra tills någon av oss av någon anledning inte kunde. Per automatik gick då heller inte den andra.
 
Hur som haver så har jag nu gjort vissa framsteg inom ämnet då jag i förrgår gjorde något som jag onekligen inte gör alltför ofta. Inhandlade träningskläder till mig själv. Ajjemän, både en jacka och tights. Nu finns det alltså ingen återvändo och därmed ingenting att skylla på heller.
Jag brukar annars vara något av en expert på att skylla på diverse saker om jag av någon anledning vill slippa att göra någonting. Lågstadievarning.se
 
Nu har jag en träningsdejt till veckan med min vän Josephine då det blir en rask promenad. Det känns som en rimlig och bra start på en förhoppningsvis fortsatt träning och välbehövlig utevistelse med frisk luft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olly Murs

Är det bara jag som får ett stort leende på läpparna och känner för att hoppa och studsa som aldrig förr när jag hör den här låten? Det är liksom rubriken också avslöjar, Olly Murs som slutade på andra plats i brittiska The X Factor som sjunger denna.
 
M spelade låten för mig för länge sedan. Jag ratade den fullständigt för jag tyckte att den var för ryckig och ja, något sådant. Men den har minst sagt växt och nu lyssnar jag ofta på den. Känslan är att den piggar upp och gör mig glad! Sen att han är en riktig sockertopp är ju inte helt fel.
 
 

 

Fynd på nära håll

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan som bland annat handlade om min jakt på gamla koppar med matchande fat till. Nu när jag skriver detta låter det lite..ja..lame. Men ni får ha överseende med det.
Nu har jag i alla fall upptäckt att man inte alls behöver besöka massa loppisar för att hitta sina små guldkorn. Man behöver tydligen bara gå upp till sina föräldrar och ömsom försiktigt titta igenom deras köksskåp och ömsom rota med en något mer aggressiv stil för att hitta vad man söker. Sen har man också turen att ha en mamma som låter en ta med sin upptäckt hem tillsammans med annat fint. Tack älskade du för det!
 
Det var med andra ord en ganska nöjd tjej som kom hem med några nya saker till hemmet. Spontant tänker jag på historien bakom dessa. Vem har ägt dem genom åren? När användes dem? Och så vidare.
Nu kan jag också få till den där mysiga känslan när vi fikar här hemma. Lite ljus, koppar och fat, någon söt korgaktig sak som man fyller med bullar, kakor, scones, you name it. Småsaker som betyder och påminner om något för en själv. Det är mys på hög nivå enligt mig.
 
 
 
 
 

Filmtajm

Gårdagens kväll bjöd på filmmys för mig och M. Sitta och varva ner i soffan tillsammans är mycket värt efter allt flängande hit och dit. M föreslog att vi skulle kika på En oväntad vänskap som är en fransk film. Den handlar alltså om en fattig ung man som får jobb hos en desto rikare man vilket leder till en livslång vänskap dem emellan.
Jag ska vara ärlig och säga att jag var aningen skeptisk men M lyckades övertala mig. Resultatet av detta är att jag har fått en ny favoritfilm i samligen för herrejävlar vilken fin och bra film!
 
Jag tror att man ibland har en tendens att väldigt snabb döma andra människor utan att veta vem eller hur personen verkligen är.J ag har själv fallit i den fällan x antal gånger. Om än medvetet eller omedvetet.
Jag tycker att En oväntad vänskap visar på att man borde se bortom det man tror och tänker om en människa som man kanske egentligen inte känner. Att kunna se bortom det och försöka tänka att vi alla i ärlighetens namn kanske är ganska lika ändå? Vi har alla våra problem och ett förflutet.
Att även veta att det faktiskt går att finna vänskap trots man kanske inte trodde det från början och att vara öppen för detta. 
 
Har ni inte sett den här filmen så borde ni verkligen göra det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cozy

Mitt i friidrottstittandet så fick jag plötsligt sällskap av våra små som noga la sig tillrätta i mitt knä. Inte mig emot. Mys!
 
 
 

Surprise!

Gäsp och åter gäsp. Jag har minst sagt sovit som en kratta inatt. Det förvånade mig något då jag gick omkring och gäspade hela kvällen igår. Runt klockan 05.00 imorse kunde jag äntligen somna, om än något irriterad och fick hela fem timmar av välbehövlig sömn. Personligen så är det för lite för mig. Jag behöver åtminstone sju-åtta timmar för att vara riktigt pigg och alert. Men förhoppningsvis kan jag ta igen det inatt istället. Onekligen knepigt hur kroppen och allt tillhörande fungerar.
 
Hur som haver så bjöd gardagskvällen på bra stämning. Alla födelsedagsbarn verkade glada och nöjda över sina presenter och humöret var på topp. Trots att jag redan blivit firad och M fyller år i Juli så fick även vi med oss en present hem, nämligen en gungstol. Överraskade? Javisst! Vi är så glada och nöjda över den. Även katterna verkar glada då den redan är ockuperad av minstingen i huset.
Tidgare har den alltså stått i Brunflo där den nu tydligen bara stod i vägen så den skeppades hit istället. I och med detta har jag skaffat mig ett nytt litet projekt då den ska fixas till och bli vit istället för brun. Det tror jag kommer bli riktigt tjusigt då även bordet går i vitt samt små detaljer.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av min kopp kaffe, be en bön om god sömn inatt samt peppa inför morgondagen då jag ska träffa min fina vän Josephine.
 
 
 
 
 
 
 
 

Such a lovely day

Nyss hemkommen efter en dag på staden med bästa vän Thea. Det blev prat, lunch och fika samt massa strosande runt om i butikerna. Väldigt välbehövligt känner jag!
Med mig hem i klädväg fick jag en vanlig enkel svart kjol och ett par svarta jeans. Annars så inhandlades lite impregnering till de nya skorna och en orkidé till M's mamma. Så det ekade minsann inte tomt i händerna när jag kom hem inte.
 
Om en stund så åker vi till Brunflo på middag hos M's mormor och morfar. Det är många som har fyllt år nu i Augusti vilket betyder att det är mycket firande att ta tag i. Det blir nog riktigt trevligt skulle jag tippa på.
Nu måste jag ta fram hårtorken och torka mitt för tillfället störigt krulliga hår och sen köra en omgång med plattången. Håret ser förjävligt ut just nu.
 
 
 
 
 
 

A piece of my past

Nu tänkte jag att ni ska få ett långt inlägg att bita i med lite händelser från förr. 
 
För många år sedan har jag en bästa vän. Egentligen så var de väl två men vi håller oss till den ena. Hur som haver så kallade jag denne för min allra bästa vän. Vi bodde grannar, gick på samma dagisavdelning, samma klass från första till nionde klass och hade samma intressen. Man kan väl uttrycka det som så att vi klickade. Denna tjej var väldigt mycket för att bestämma över oss andra vilket vi också gick med på utan problem. Givetvis var det var ju ingen av oss som ville bli lämnad utanför gruppen.
 
Allting var trots allt mer eller mindre bra fram tills vi började högstadiet. Då valde min bästa vän i hela världen att helt utan förvarning lämna mig utanför vår lilla grupp, och hon tog med sig den andra tjejen på samma gång. Det tog väldigt hårt på mig. Jag grät väldigt mycket under en tid, gick ner i vikt, tappade massa hår och slutade gå till skolan ett tag. Än idag vet jag inte varför hon valde att göra som hon gjorde. Detta har jag aldrig lyckats glömma i och med att det förstörde mycket för mig under en längre tid. Vad hände liksom?
 
För ett tag sedan valde jag att skriva ett brev till henne och berätta hur jag upplevde det hela och mina känslor kring det. Svaret tillbaka var inte riktigt vad jag hoppades på. Egentligen vet jag inte vad jag hoppades på för reaktion, men jag trodde inte att hon skulle skylla ifrån sig så mycket som hon valde att göra.
Hon menade på att jag fick tillbaka för gammal ost då jag i grundskolan under en period umgicks mycket med den andra tjejen. Då utan att min bästa vän var med. "Om jag iddes skulle jag leta fram mina gamla dagböcker från förr och skriva vad du gjorde", var reaktionen jag fick av henne.
 
Såhär i efterhand är jag egentligen glad över att det blev som det blev mellan oss. Denna tjej är ingen som jag vill ha i mitt liv längre. Jag är tacksam över att ha brutit mig loss från de så kallade vänner som tog mer än energi än vad de gav.
Idag har jag istället världens finaste vänner som jag försöker umgås med så mycket som möjligt. Ibland är det onekligen lite trixigt att få tid till det med plugg, jobb och annat. Men när vi väl umgås så är det grymt roligt! ♥
 
 
 
 
 

Slow Sunday

Jag började denna grå och regniga dag med att ligga kvar i sängen till runt 12 tiden. M drog iväg vid 11.00 med sin pappa för att fiska. Han har minst sagt fått dille på att fiska och allt som rör ämnet överhuvudtaget. Nu kanske fotboll får lite konkurrens bland hans intressen? Det verkar onekligen vara på god väg i alla fall, vilket jag stödjer till 100 %.
 
Efter sängen blev det soffan där jag för tillfället befinner mig, mätt och belåten med en kopp kaffe i högsta hugg. När det är dåligt väder försvinner lusten helt till att gå ut och hitta på något. Dock skulle jag nog i ärlighetens namn behöva få mig en nypa frisk luft då jag har en tendens till att bli alldeles seg i huvudet av en hel dag inomhus. Men M kanske är snäll och följer med ut en stund sen.
 
Utöver detta tror jag inte att denna dag bjuder på så mycket annat. Det är speciellt dagar av detta slag som jag kan sakna att ha skolarbetet att ta tag i. Dock har jag ju införskaffat mig all litteratur som ska användas denna termin så det är ju faktiskt möjligt att börja titta igenom dessa och få ett hum om vad som komma skall. Tåls att tänkas på!
 
 
 
 
 
 

Lördag

Klockan 12.00 tog jag och M ner oss på staden för lite lunch. Det har blivit lite av vår grej att luncha nere på stan på helgerna. Riktigt mys! Efter matintag så tog vi en runda i diverse affärer. Jag fick äntligen besöka en loppis men jag hittade dock inget som jag riktigt fastnade för. Jag är lite sugen på att hitta några gamla fina koppar med stora fat till. Vi själva har inga fat till våra te och kaffekoppar vilket jag tycker är aningens synd. Ett fat piffar till hela grejen enligt mig. Det känns mysigt.
 
Efter en runda utomhus och ett köp av trollhasselkvistar på en blomsteraffär så styrde vi stegen mot Village där de nu har utförsäljning med 70% rea på det som finns kvar. Det var minst sagt utplockat men jag hittade några söta tyghjärtan, som nu får hänga i kvistarna, samt två fina spargrisar i olika färger och storlekar.
 
Vinställen som vi fick är nu också påfyllda med lite olika viner och inne i kylskåpet ligger Black Tower Rosé äntligen på kylning. Jag har varit sugen på att prova det länge nu då jag tycker att det vanliga Black Tower är hur mumsigt som helst. Spännande spännande!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Luxury

Är det bara jag som får en känsla av lyx av att smörja in sig efter att man har duschat?
Hur som helst så känns det minst sagt väldigt fräscht. I och för sig luktar man väl förhoppningsvis redan gott när man har duschat klart, men man kan ju aldrig få för mycket av det goda. Oftast inte i alla fall. 
 
Doften efter att man har smort in sig är ju fasen oslagbar. Jag själv använder inga dyra produkter utan har helt enkelt inhandlat lite Body butter från The Body Shop. Lukterna jag använder mig av för tillfället är Papaya och Raspberry.
Lite lyxkänsla i vardagen är ju aldrig fel!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The end

Så var min tjugofjärde födelsedag till ända. Det har varit en himla bra dag med en del gratulationer både här på bloggen och även på andra håll, vilket jag tackar och bockar för!
Vi ligger just nu i soffan och kikar på lite fotboll då vi nästan nyss är hemkomna från mina föräldrar. Det blev ett litet kalas med några från min egen släkt och även från M's släkt. Våra familjer har faktiskt inte sett så mycket av varandra so far under vårt förhållande. Dock har det blivit mer och mer nu på sistone vilket jag tycker är riktigt roligt!
 
Resten av kvällen blir det fotboll och mys med bästa sambon ♥
Ha en trevlig fredagskväll allihop!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Twenty plus four

Idag för 24 år sedan föddes en liten flicksnärta. Hon var 49 cm lång och 3110 g tung. Japp, det var jag. Vart tar åren vägen egentligen? Min älskade mor blev alldeles gråtmild i telefonen när vi pratade om att tiden minsann bara springer iväg. Ska man tro på hennes ord verkar det bara bli värre med åren också.
Ikväll är jag och M i alla fall hembjudna till familjen för lite middag och fika. Kvalitetstid med släkt och familj är aldrig fel om du frågar mig.
 
Om ett tag ska jag börja dra mig mot stan för att möta upp en vänlig själ som har sett min annons på Blocket.se och som också vill köpa ALLA mina böcker från föregående terminer. Tusen tack för det säger jag! Det känns väldigt skönt att för det första bli av med dessa och för det andra att få in lite välbehövliga mynt i kassan. Gillar't.
 
Titta förresten vad min älskade bästa sambo har köpt till mig. Nya fina enkla skor som jag har suktat och trånat efter samt en parfym vid namn Touch of pink som jag har haft dagdrömmar om  hur länge som helst.
 
You make me happy! Jag älskar dig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Options

Nu har jag utfodrat kissemissarna, duschat, rakat benen, smörjt in benen, blåst håret, plattat håret och klätt på mig. Efter x antal minuter av förvirring. Allt på sådär en timme vilket faktiskt är något av ett rekord. Effektivt.
Solen är uppe och skiner vilket alltså orskakar en del förvirring. Jag är aningens osäker på temperaturen. I solen påstås det vara runt 25 grader men en liten fågel viskade i mitt öra att det blåser. Eftersom att jag fryser för minsta lilla bris så är jag osäker på hurvida det blir shorts eller jeans. Jag undersökte detta på egen hand genom att ställa mig vid det öppna fönstret i sovrummet. Jag blev inte klokare av det. Jag får helt enkelt dra en chansning och det blir då shorts. Eller jeans. Jag. orkar. inte. med. mig. själv. ibland. Dagens. I. Lands. Problem. I. know.
 
Om cirka en halvtimme ska jag i alla fall börja bege mig ner mot staden för en lunch/fikastund med en studiekompis till mig vid namn Marita. Om det fortlöper enligt planerna blir det mest troligt hur trevligt som helst.
 
 
 
 
 
 

Vänskap och otrevliga känslor

I ett kort stycke så tänker jag gå ner på djupet av något som har fastnat i mitt huvud. Jag har funderat på det här med vänskap och känslor. Det är ett stort och brett ämne att diskutera men det kanske också är nödvändigt ibland. Dock är det onekligen svårt.
Ibland tror jag att man tänker på vänskap som något som kanske skulle kunna liknas vid romantik. Allt känns så rätt och man har äntligen hittat någon som förstår en på ett sätt som man inte trodde var möjligt, vilket givetvis inte är något felaktig sätt att tänka på.
 
Dock tror jag att det är såna förväntningar som ibland kan ligga bakom känslan av svartsjuka och att känna sig bortglömd fast det kanske inte ens är så. Jag skulle tippa på att de flesta någon gång har varit lite svartsjuka då och då av olika anledningar.
Anledningen till detta inlägg är att jag faktiskt kom på mig själv med att känna ett litet sting av svartsjuka för någon dag sen vilket är något jag vanligtvis inte har något problem med. Vad som ligger bakom detta är jag inte helt hundra på, men det är helt klart en en otrevlig och jobbig känsla. Kanske är det osäkerhet? Kanske är det känslan av att vara en smula ensam ibland? Jag vet inte. 
 

Back in the days

För någon dag sen hittade jag och bästa vän Thea olika videoklipp på Grynet aka Elin Ek. Bruden som ganska ofta kläckte kommentarer som "Ta ingen skit!" och "Helt sjukt bra!", som jag för övrigt tycker är grymma citat.
Det enda videklippet jag egentligen minns är det där hon träffar Zlatan på hans hemmaplan. Jag, liksom säkerligen många andra, tyckte att Zlatan var det snyggaste människan som någonsin vandrat på denna jord. I princip guds gåva till kvinnan. Så roligt att titta, skratta och minnas tillbaka. Älskar't!
 
 
 

Tavelvägg

Vad tycker ni om tavelväggar?
Jag har nämligen varit sugen på att göra en tavelvägg en längre tid nu. Jag tycker att det är otroligt fint och coolt med såna. Flera tavlor med olika motiv och ramar i olika storlekar. Min spontana tanke är att rikta in mig på hallen och placera den där det nu hänger en ganska stor tavla. Motiven i tavlorna tycker jag kan vara lite vad som helst men tanken är dock att fokusera på vår lilla familj och speciella minnen från våra hittills tre år tillsammans. Sen är det väl onekligen fullt möjligt att man kanske svävar ut en smula men att det ändå ska kopplas till oss på något vänster. Helt klart en liten utmaning men jag tror det kan bli riktigt snyggt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Färgen grå

Grått, grått och åter grått. Så ser det ut utanför vårt fönster just nu. Jag misstänker även starkt att det kommer att börja regna snart. Det ser ut som att det bara är en tidsfråga.
En sak jag inte förstår är hur det över en natt kan gå från strålande solsken och värme till grått, mulet och ingen värme alls? I just don't get it. Dock ska jag kanske inte klaga på vädret för Östersund och Sundsvall har verkligen levererat de senaste veckorna. Sen går det ju inte att blunda för att hösten faktiskt är bakom hörnet. Men innan den kommer så fyller jag år. Jag är ett sommarbarn och så tycker jag nog kan det kan förbli. Så efter den här veckan kan hösten få komma.
 
Vad gäller dagen i övrigt så tänkte jag hålla våra små lite sällskap. Jag har aningens dåligt samvete då det känns som att jag och M ständigt har varit på resande fot senaste tiden och inte varit med dem så mycket. Under vår vistelse i Sundsvall så var min morbror och hans sambo och hälsade på mamma och pappa vilket resulterade i att Muffin 95 % av tiden låg och tryckte under badkaret då han kan vara lite lätt rädd för folk han inte är bekant med. Därför är han hela tiden och springer bakom mina fötter. Jag lär väl trampa på honom snart. Go'katten!
 
Jag tänkte också börja att lägga ut annonser på massa litteratur från föregående terminer så jag får in lite välbehövliga pengar. Böcker är ju som bekant inte billigt och det svider lite lätt i plånboken varje gång.
Är det förresten någon som läser till förskollärare som är i behov av böcker? Det kanske finns någon som känner någon som känner någon som behöver böcker? Hojta i så fall!
 
 

Omväxling förnöjer

Resultatet från Ikeabesöket är både jag och M riktigt nöjda med. Eftersom att jag fyller 24 snart (vart tar åren vägen egentligen?) så slutade det med att jag fick våra saker i en tidig födelsedagspresent. Jag är med andra ord en väldigt tacksam och nöjd tjej. Så jag kan passa på att tacka min svärmor och hennes sambo igen även här på bloggen, Tusen och åter tusen tack!
 
Vi kom hem med tre uppsättningar gardiner till vardagsrum och sovrum. Två par svart/vita och ett par lila. Just nya gardiner har länge varit på tapeten men de har inte varit billiga. Förutom på Ikea. Till vardagsrummet fick vi även med oss två matchande kuddar.
Tre blomkrukor som man nog skulle kunna kalla för romantiska om man ska beskriva dem följde också med. Jag har varit sugen på dessa länge så nu slog vi till. Vi valde också plastblommor till dem. Jag har egentligen aldrig gillar plastblommor men i och med att katterna älskar att äta det mesta i växtväg som jag placerar i våra fönster så det fick bli det den här gången.
 
En badrumsmatta i rött tyckte vi passade här hemma då vi oftast har röda handdukar i badrummet. Även en tvättställning fick följa med hem. För en tid sen köpte vi en tvättmaskin som vi ännu inte kunnat inviga då vi inte har haft någonstans att hänga kläderna, men nu blir det till attt tvätta!
Min svärmor kom även med förslaget att vi kunde ta deras gamla vardagsrumsbord. Visst, sa vi så nu har vi bytt vårt gamla svarta bord till ett nytt fräscht, lite större bord i vitt. Två vinställ ville de också bli av med så vi fick med oss dem också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fix&trix

Under dagarna vi har spenderat i Sundsvall så har jag bland annat suttit ute på altanen och läst inredningstidningar. Jag har egentligen aldrig varit speciellt intresserad men eftersom dom ändå låg där så varför inte liksom. Nu såhär i efterhand kan jag stolt meddela att jag har blivit en smula besatt av dessa tidningar och inredning överhuvudtaget. Satan så mycket roligt det finns att kika på! I mitt huvud har jag redan ägt, byggt och inrett både det ena och det andra.
 
Jag tycker att det är så roligt med massa inspiration och bilder på vad andra har åstadkommit med sina olika projekt. Idéer om vad man skulle kunna göra inne hos oss är det ingen brist på för tillfället. Sen hurvida det faktiskt blir något av det återstår att se. 
 
Detta har hur som haver resulterat i att jag tänker tvinga med mig M på ett loppisbesök inom den snaraste framtiden. Jag siktar på nästa helg. Det kan ju faktiskt visa sig vara rena guldgruvan om man ska tro människorna i artiklarna. Väl värt ett försök tycker jag nog. 
 
 
 
 
 

Home sweet home

Borta bra men hemma bäst? Svar ja. Även fast vi har haft en supermysig vistelse i Söråker så är det faktiskt himla skönt att vara hemma igen. Bara en sån sak som att få sova i vår egen säng utan att sambon ligger och nojar över spindlar i taket ska bli riktigt härligt måste jag säga. Att få gosa sönder våra små är inte heller fel. Trots det faktum att dom ibland går både mig och M på nerverna så har dom varit himla saknade. Just nu så ligger Muffin och Pussel mellan oss i soffan och kurrar som aldrig förr. Man får hoppas att dom tycker det är lika skönt att vi är hemma som vi gör. Vädret har helt klart varit på vår sida dessa fyra dagar och jag hoppas att det fortsätter vara fint väder är hemma också. 
Nu ska vi ta tag i lite småplock och sedan blir det läggdags, då M börjar att jobba imorgon.
 
 
 
 

Lördag

Liggandes på gräsmattan med en bok framför mig. Så har jag det just nu. Inte så pjåkigt alls. Mitt sällskap sitter en trappa upp framför tv:n och följer v75 loppen. Tidigare idag satt vi tillsammans allihop och gjorde ett system. Vuxenpoäng.se. 
 
Dagen inleddes för övrigt med ett Ikeabesök. Vi fick med oss lite smått och gott därifrån, bland annat gardiner till både sov och vardagsrum. Jag är väldigt tacksam över att M gillar att strosa runt där lika mycket som jag gör. Blir onekligen så mycket lättare då.
Nu ska vi se till att njuta av den sista dagen här då det bär hemåt imorgon. 
 
 
 
 
 
 
 

Att njuta

Dagen bjuder so far på sol i mängder vilket har resulterat i massa chill i både solstol och pool. Det känns som att det verkligen gäller att ta tillvara på och njuta av allt som bjuds nu innan vardagen och allt plugg drar igång igen. Då kan man komma tillbaka peppad, utvilad och med nya krafter igen! 
 
Dock saknar jag våra små som huserar hos mina föräldrar för tillfället. Jag, och mest troligt andra, skulle nog beskriva mig som en smula överbeskyddande. Jag ringer varje kväll för att höra så att dom lever, äter, skiter och mår bra. Men men, sån är jag. 
 
Nu sprättar vi en cider och fortsätter att njuta! 
 
 
 
 
 

Bra liv

Nu är vi äntligen på plats i Söråker. Det regnar men man kan dock skymta solen borta vid horisonten. Jag tror och hoppas att regnet väljer att lämna oss tills imorgon. Vi har redan hunnit med en sväng på Birsta och planerar även en tripp till Ikea någon dag. Det är onekligen svårt att inte åka till Ikea när man liksom ändå är i närheten. 
Nu tar vi och myser ihop oss i fåtöljen med en cider och kikar på VM i simning. 
 
 

S-vall

Dagen D. Nu sätter jag och min kärlek oss på tåget mot fyra dagar i Sundsvall. Ska bli riktigt skönt att komma bort. Håll tummar och tår för att vi får finväder och ha det nu så bra!
 
 
 
 
RSS 2.0